Treinkaartje kopen

Een treinkaartje kopen is tegenwoordig helemaal ingeburgerd in de samenleving en voor veel mensen een dagelijkse bezigheid. Toch zal dit met invoering van de ov-chipkaart uit de samenleving gaan verdwijnen. Het is daarom belangrijk dat dit soort hystorische zaken behouden blijven in de vorm van visueel beeldmateriaal. Hieronder is een video weergegeven van een persoon die een treinkaartje koopt bij een treinkaartjes automaat op het station.

Invoering vervoersbewijs

Met invoering van de ov-chipkaart zal er in de toekomst een heleboel gaan veranderen rondom de aanschaf van het vervoersbewijs. Voorlopig zullen de treinkaartjes automaten nog blijven bestaan, maar deze zullen in de toekomst overbodig worden. Enkel een automaat om uw ov-chipkaart op te waarderen zal nog van toepassing zijn. Hieronder een video van vlak voor de invoering van de ov-chipkaart.

Lees meer!

De oude automaat

Op het huidige moment staan er op de stations in Nederland treinkaartjes automaten met een zogenoemd "touchscreen". Vroeger zagen deze automaten er heel anders uit en deze is in het onderstaande filmpje duidelijk te zien. Vrijwel alle handelingen gingen nog handmatig met een knop, waarbij elke handeling zijn eigen knop had. Deze video is belangrijk, omdat er in de toekomst nog maar weinig automaten zullen overblijven en er dus beeldmateriaal behouden dient te blijven.